Bayram ziyaretinde gözaltına alınan BirGün Muhabiri İsmail Arı'nın Emniyet ifadesi tamamlandı. Bir video nedeniyle başlatılan soruşturmaya Arı'nın eski haberleri de eklendi. Arı'ya ödül kazandıran ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü'nün operasyon yapmasını sağlayan haberinin de sorulması dikkat çekti. Arı, bu haberin soruşturma konusu yapılmasına ilişkin "Yunus Emre Vakfı soygunu ile ilgili devletin bana teşekkür madalyası takması gerekirken bu meselenin bir soruşturmaya daha konu edinmesi karşısında oldukça şaşkınım" dedi. İfadeye çağrılsaydı gideceğini kaydeden Arı, gece boyunca pis ve böceklerin gezdiği bir nezarethanede tutulduğunu da ekledi.
Bayram tatilinde, aile ziyareti için gittiği Tokat'ın Turhal ilçesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün akşam 22.10 sıralarında gözaltına alınan ve Ankara'ya getirilen BirGün Muhabiri İsmail Arı'nın Emniyet ifadesi tamamlandı. Birgün gazetesinin haberine göre bir video ile başlayan soruşturmaya, Arı'nın sosyal medyadaki eski paylaşımlarından da eklemeler yapıldı. Arı, ifadesinde bu eklemelere ilişkin "Bir video ile başlayan soruşturmaya sonradan 3 içerik daha eklendi, özellikle son 1 yıldır yaptığım haberlerin bazı bürokratlar ve siyasilerin oldukça rahatsız ettiğini biliyorum. Bana gösterilen bu 4 paylaşımın da saatlerce gözaltında tutulmamı gerektirecek nitelikte olduğunu düşünmüyorum" dedi.
"Pis ve böceklerin gezdiği nezarethanede tutuldum"
İfadesinde, misafirlikteyken gözaltına alındığını kaydeden Arı, uzun bir kara yolculuğunun ardından Ankara'ya getirildiğini belirtti. Arı, gözaltı şartlarıyla ilgili bilgi verirken "Oldukça pis ve böceklerin gezdiği nezarethanede tutuldum" dedi.
Aylar önce yayımlanan video nedeniyle "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlaması yöneltilen Arı, söz konusu haberde açık kaynakları kullandığını söyledi. Daha önce söz konusu vakıfların giderlerinin AKP'li belediyelerce karşılandığına dair yaptığı haberlerle ilgili soruşturma dahi açılmadığını ifade eden Arı, şunları söyledi:
"Benim anlattıklarım hem yıllardır haber olmakta hem de neredeyse sokaktaki her insan tarafından bilinmektedir. Erdoğan ailesine ait vakıfları kamu kaynakları yıllardır seferber etmektedir. Bunun en basit örneği belediyelerle imzalanan protokoller ve tahsis edilen binalardır, ayrıca bu vakıfların birçok giderinin de AKP li belediyelerce karşılandığını daha önce bizzat ben haber yaptım. Ve bu haberlerin hiçbirine soruşturma dahi açılmadı."
Arı'ya “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezunu olduğu İmam Hatip Lisesi’nde tarihi yapılar ve kültür varlıkları gözden çıkarıldı” başlıklı haberi ve paylaşımı da soruldu. Arı, "Haberde bahsi geçen alan korunması gereken kültür varlığı olarak belirlenmiştir. Habere konu parsellerde daha önce tarihi yapılar yer almaktadır. Ancak ben haberimde bu alana imam hatip lisesi için yurt inşa edileceğini anlattım, korunması gereken kültür varlığı olarak belirlenen parsellerin ise taşınmasına karar verildiğini vurguladım. Bu haberi hazırlarken uzmanlarla görüştüm, uzmanlar bu tür tescilli yapıların mevcut olmasa bile veya metruk olsa bile yerinde yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu anlamda haberimde bir sorun görmemekteyim" dedi.
Bayram tatilinde, aile ziyareti için gittiği Tokat'ın Turhal ilçesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün akşam 22.10 sıralarında gözaltına alınan ve Ankara'ya getirilen BirGün Muhabiri İsmail Arı'nın Emniyet ifadesi tamamlandı. Birgün gazetesinin haberine göre bir video ile başlayan soruşturmaya, Arı'nın sosyal medyadaki eski paylaşımlarından da eklemeler yapıldı. Arı, ifadesinde bu eklemelere ilişkin "Bir video ile başlayan soruşturmaya sonradan 3 içerik daha eklendi, özellikle son 1 yıldır yaptığım haberlerin bazı bürokratlar ve siyasilerin oldukça rahatsız ettiğini biliyorum. Bana gösterilen bu 4 paylaşımın da saatlerce gözaltında tutulmamı gerektirecek nitelikte olduğunu düşünmüyorum" dedi.
"Pis ve böceklerin gezdiği nezarethanede tutuldum"
İfadesinde, misafirlikteyken gözaltına alındığını kaydeden Arı, uzun bir kara yolculuğunun ardından Ankara'ya getirildiğini belirtti. Arı, gözaltı şartlarıyla ilgili bilgi verirken "Oldukça pis ve böceklerin gezdiği nezarethanede tutuldum" dedi.
"Her gün yanında 2 polis olan gazeteci hakkında gözaltı kararı verildi"
Ne zaman ifadeye çağırılsa gittiğinin altını çizen Arı, kendisine yönelik tehditler nedeniyle hakkında koruma kararı olduğunu ve 8 aydır 2 polisin bu konuda görevli olduğunu kaydetti ve "Her gün yanında 2 polis olan gazeteci hakkında gözaltı kararı verilmiş olmasına da ayrıca dikkat çekmek isterim" dedi.Aylar önce yayımlanan video nedeniyle "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlaması yöneltilen Arı, söz konusu haberde açık kaynakları kullandığını söyledi. Daha önce söz konusu vakıfların giderlerinin AKP'li belediyelerce karşılandığına dair yaptığı haberlerle ilgili soruşturma dahi açılmadığını ifade eden Arı, şunları söyledi:
"Benim anlattıklarım hem yıllardır haber olmakta hem de neredeyse sokaktaki her insan tarafından bilinmektedir. Erdoğan ailesine ait vakıfları kamu kaynakları yıllardır seferber etmektedir. Bunun en basit örneği belediyelerle imzalanan protokoller ve tahsis edilen binalardır, ayrıca bu vakıfların birçok giderinin de AKP li belediyelerce karşılandığını daha önce bizzat ben haber yaptım. Ve bu haberlerin hiçbirine soruşturma dahi açılmadı."
"Bu gözaltı işlemi toplumun adalet sistemine olan güveni zedelemektedir"
Arı ayrıca, "Bu gözaltı işlemi toplumun adalet sistemine olan güveni zedelemektedir, aynı zamanda basın ve ifade özgürlüğünü de zedelemektedir. Yatarı olmayan bir suçtan saatlerce gözaltındayım, derhal serbest bırakılmamı talep ediyorum. Ve hakkımda kovuşturmaya yer yokluğu kararı verilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.Arı'ya “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezunu olduğu İmam Hatip Lisesi’nde tarihi yapılar ve kültür varlıkları gözden çıkarıldı” başlıklı haberi ve paylaşımı da soruldu. Arı, "Haberde bahsi geçen alan korunması gereken kültür varlığı olarak belirlenmiştir. Habere konu parsellerde daha önce tarihi yapılar yer almaktadır. Ancak ben haberimde bu alana imam hatip lisesi için yurt inşa edileceğini anlattım, korunması gereken kültür varlığı olarak belirlenen parsellerin ise taşınmasına karar verildiğini vurguladım. Bu haberi hazırlarken uzmanlarla görüştüm, uzmanlar bu tür tescilli yapıların mevcut olmasa bile veya metruk olsa bile yerinde yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Bu anlamda haberimde bir sorun görmemekteyim" dedi.