- Katılım
- 25 Şubat 2025
- Mesajlar
- 405
- Tepkime puanı
- 68
- Puan
- 28
Yağlı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıl biber
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 adet defne yaprağı
- 3 diş sarımsak
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
Yağlı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkadıktan sonra saplarını kesip ikiye ya da üçe kesin. Geniş ve derin bir tencerede yağ ile birlikte tane karabiber, defne yaprakları ve kabuksuz sarımsakları orta ateşte 1-2 dakika kavurun.
- Biberleri de ekleyip tencerenin kapağını kapatarak 3-4 dakika kavurun.
- Biberlerin rengi sararmaya başlayınca tuz, sirke ve suyu ekleyin.
- Kısık ateşte 5 dakika pişirin.
- Yağlı biber turşunuzu ılık ya da oda sıcaklığında servis edebilirsiniz. Kalan turşuyu kavanozlayıp buzdolabında 1 ay kadar muhafaza da edebilirsiniz. Afiyet olsun.
{ Kaynak : En Pratik Turşu: Yağlı Biber Turşusu - Yemek.com }