- Katılım
- 25 Şubat 2025
- Mesajlar
- 405
- Tepkime puanı
- 68
- Puan
- 28
Vezir Parmağı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üzeri için :
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için :
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Vezir Parmağı Tarifi Nasıl Yapılır?
Şerbeti hazırlamak için :
- 2 su bardağı şekeri ve 2,5 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
- Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlamak için :
- Tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve yoğurdu bir kaba alarak güzelce karıştırın.
- Geri kalan malzemeleri üzerine ekleyerek yoğurun ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak şekli verin.
- İrmiğe bulayarak tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Fırından alıp oda sıcaklığında 5 dakika dinlendirin.
- 5 dakika kadar dinlendikten sonra soğuyan şerbeti üzerlerine dökün.
- Şerbeti ara ara tatlıların üzerine gezdirerek dinlendirin. Tamamen şerbetini çekmesini bekleyin. Ardından üzerini süsleyin.
- Vezir parmağı servise hazır! Şimdiden ellerinize sağlık.
{ Kaynak : Parmak Yedirir: Vezir Parmağı - Yemek.com }