Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, bilgi paylaşmak ve bilgi almak isteyen herkes forumumuza katilabilir.

TÜİK'i dolandırıcı sanıp telefonu yüzlerine kapatınca para cezası yedi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ra'
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ra'

Forum Sahibi
Yönetici
AR-GE Sorumlusu

AYDIN'dan kamuoyuna yansıyan haber şaşkına çevirdi. 38 yaşındaki İbrahim Öngel TÜİK'ten gelen 'yılın ailesi seçildiniz' telefonunu dolandırıcılık araması sanıp kapattı. Bir kaç dakika sonra cep telefonuna kallavi bir para cezası kesildiği haberi gelince şoke oldu.​

Abone ol
AYDIN'da yaşayan 38 yaşındaki İbrahim Öngel şaşkına çeviren bir haberle gündem oldu. İlginç olay Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşandı. Esnaflık yapan 38 yaşındaki İbrahim Döngel'e bir telefon geldi. Telefondaki şahıs, 'yılın ailesi seçildiniz TÜİK anketine katılmanızı istiyoruz' dedi. İbrahim Öngel, arayanların dolandırıcı olduğunu düşünüp telefonu kapattı. Aynı numaradan tekrar aranan Öngel, karşısındakinin TÜİK olduğuna ikna olmayınca cep telefonuna 'ceza' mesajı geldi. İbrahim Döngel bu bildirime de inanmadı ve 'resmi tebligatta bulunun' dedi.

EVE RESMİ TEBLİGATLA CEZA GELDİ

TÜİK'i dolandırıcı sanıp telefonu yüzlerine kapatınca para cezası yedi - Resim: 0

İbrahim Döngel'ün evine bir süre sonra resmi tebligat geldi. TÜİK anketine katılmadığı için para cezası kesildiğini gören İbrahim Öngel şoke oldu.

-TÜİK ankete katılmayı reddettiği için 18 bin 991 TL para cezası kesti.

YILIN AİLESİ SEÇİLDİNİZ DEDİ
Gelen tebligatın resmi olduğunu öğrenince ilgili kurumu arayan İbrahim Öngel, anketi kabul ederek para cezası ödemekten kurtuldu. TÜİK anketine katılmamanın para cezasına tabi olduğunu bilmediğini belirten İbrahim Öngel yaşadığı olayı Aydınpost'a şöyle anlattı:
-'Ben Türkiye İstatistik Kurumu'nu arada bir duyuyordum. Beni şahsi bir numaradan arayıp adının Fatih olduğunu belirterek TÜİK'ten aradığını belirten şahıs 'Yılın ailesi seçildiniz evinize gelip sizinle anket yapacağız' dedi. Ben de inanmadım ve kabul etmedim. Telefonu kapattım. 20 saniye sonra TÜİK'ten 18 bin 991 TL ceza mesajı geldi. İzmir'de idim. Aydın'a geleyim bakarız dedim.
-2 hafta sonra tekrar aradı. Bu sırada yanımda avukat arkadaşlarım da vardı. Yine aynı şahsi numaradan arayan şahıs, ankete katılmaz isem ceza uygulanacağını söyledi. Avukat arkadaşlarımın da önerisi ile resmi kurumsanız resmi evrak gönderin dedik. Telefon dolandırıcılığının bu kadar yoğun olduğu hatta 2 gün önce bir savcının bile dolandırıldığını basından okuduğum ülkemizde bu tür anketlerin resmi yolla yapılmasını istiyoruz'.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri
🎧 Canlı Radyo
Canlı yayını başlatmak için butona tıkla
↗ Aç
Hazır
DJ BAŞVURU FORMU
YAYINA KATIL
İSTEK GÖNDER