- Katılım
- 25 Şubat 2025
- Mesajlar
- 405
- Tepkime puanı
- 68
- Puan
- 28
Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Trileçenin keki için :
- 5 adet büyük boy yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 7 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt (kremşanti için)
Trileçenin karameli için :
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
- 1 bardağı toz şeker (büyük çay bardağı)
Trileçenin sütlü şerbeti için :
- 2 su bardağı inek sütü
- 1 su bardağı keçi sütü
- 1 su bardağı manda sütü
- 1 su bardağı toz şeker

Gerçek trileçe tarifi için inek, keçi ve manda sütünü karıştırarak sütlü şerbeti hazırlanır. Eğer mutfağınızda manda ve keçi sütü yoksa bu tarifin şerbetini 4 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı toz şeker ile de hazırlayabilirsiniz.
Trileçe Nasıl Yapılır?
- Trileçe için derin bir karıştırma kasesinin içerisine yumurta ve şekeri ekleyip, şekerler eriyene ve karışımın rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ekleyin.
- Spatula yardımıyla kuru malzemelerin sıvı malzemelerle birleşmesi için alttan üstte doğru sürekli olarak karıştırın. Güzelce karışmış olan kek harcını yağlanmış fırın kabınıza dökün ve üzerini düzeltin.
- Trileçenin pandispanyasını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika sonunda fırın ısısını 150 dereceye indirip 20-25 dakika kadar pişirin. Pişen pandispanyayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın.
- Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın. (Eğer manda ve keçi sütü yoksa bu tarifin şerbetini 4 su bardağı inek sütüyle hazırlayabilirsiniz). Şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın. Karameli için; ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri kontrollü olarak eritin. Üzerine tereyağını ekleyin. Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe pandispanyasının üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
- Bu esnada 1 paket kremşanti hazırlayın. Soğumuş olan kekinizin üzerine ince bir tabaka halinde kremşantiyi yayın.
- Hazırlamış olduğunuz karameli de trileçenin üzerine güzelce yayın.
- Ardından dilimleyin ve soğuk olarak servis edin. Trileçe hazır. Afiyetler olsun!