- Katılım
- 25 Şubat 2025
- Mesajlar
- 405
- Tepkime puanı
- 68
- Puan
- 28
Pratik Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için :
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 adet defne yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam tane karabiber
Sebzeler için :
- 1 kase lahana
- 1 kase mor lahana
- 1 adet havuç
- 2 adet salatalık
- 1 adet turp
Pratik Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için gerekli tüm malzemeleri ufak bir tencereye koyun, karıştırın ve bir taşım kaynatın.
- Sebzeleri bıçak, sebze soyucu ya da mandolinle olabildiğince ince uzun şeritler halinde doğrayın ve geniş bir kaseye koyun.
- Sıcak karışımı sebzelerin üzerine dökün ve hepsini harmanlayın.
- Yaptığınız turşunun üzerine ağırlık yapması için bir tabak bastırın, kaseyi streçle kapatın ve buzdolabına kaldırın.
- 10 gün boyunca dilediğiniz zaman çabuk turşunuzu tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
{ Kaynak : Görünümü Rengarenk: Pratik Karışık Turşu - Yemek.com }