Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Çikolatalı dondurma (ya da 1 su bardağı benmari usulü eritilmiş çikolata)
1 1/3 su bardağı çikolatalı süt
1 çay kaşığı vanilya
1/4 çay kaşığı nane özü
Portakal
Süslemek için :
Çikolata bukleler
Portakal
Nasıl Yapılır?
Kokteyli servis yapacağınız bardakların ağız kısmını ikiye kesilmiş portakal ile ovun. Sığ bir kaba şekeri koyun. Başka bir kaba kakao tozunu dökün. Bardakları ayak kısmından tutup ağız kısımlarını önce şekere daha sonra kakaoya batırın. Dondurmayı (ya da benmari usulü eritilmiş çikolatayı) eşit olarak bardaklara dökün. Başka bir kapta hazırladığınız nane özü, çikolatalı süt ve vanilya karışımını dondurmanın üzerine dökün. Çikolata bukleleri ve ince doğranmış portakal kabukları ile süsleyerek servis yapın.