- Katılım
- 25 Şubat 2025
- Mesajlar
- 405
- Tepkime puanı
- 68
- Puan
- 28
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilogram kapya biber
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
- 5-6 diş sarımsak (dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
Açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edelim.
Közlenmiş Kapya Biber Konservesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri yıkayıp saplarını ve tohumlu kısımlarını ayıklayalım. Kabuklarını soyarken daha pratik oluyor. Daha sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim. 200 derecede yarım saat közleyelim. İsterseniz ocakta da yapabilirsiniz.
- Fırından çıkarıp bir kaba alıp üzerine poşet geçirelim. Terleyip kabuklarının soyulması için güzel bir yöntem oluyor. 15 dakika sonra çıkarıp kabuklarını soyalım. İyice temizledikten sonra iri parçalar halinde doğrayalım.
- Karıştırmak için uygun bir kaba alalım. Tepside kalan suyunu üzerlerine ekleyelim. Yağı, sirkeyi, tuzu ve sarımsakları ilave edip karıştıralım. 10 dakika bekletelim. Aromaları iyice karışsın.
- Küçük kavanozlara alıp kapaklarını sıkıca kapatalım. Küçük olunca açıp bitirmek daha kolay oluyor. Tencerede su kaynatalım. Kavanozları ters çevirip kapakları vakumlanması için kaynayan suya bırakalım.
- 5 dakika sonra çıkarıp 1 gün kadar ters şekilde bekletelim. Sonra buzdolabına veya serin bir yere kaldıralım. Afiyet olsun.