Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, bilgi paylaşmak ve bilgi almak isteyen herkes forumumuza katilabilir.
    Sitemize ilk ziyaretiniz ise, lütfen kurallar ve gizlilik sözleşmesi politikamızı inceleyiniz, foruma kayıt olan herkes bu kuralları kabul etmiş sayılacaktır.

    Foruma üye olmadan konu acamaz, herhangi bir aktivite uygulayamaz ve özel mesajlaşamazsınız.
    Forumda bulunan bütün aktivitelerden faydalanmak için lütfen nickinizi kayıt ediniz...

Kırmızı Soğan Turşusu

Katılım
25 Şubat 2025
Mesajlar
405
Tepkime puanı
68
Puan
28

1743746888396.webp

Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler​

  • 2 adet kırmızı soğan (ince halka dilimlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2-3 adet limon tuzu
  • 1 kavanoz kaynar su (üzerini geçecek kadar)
  • 1 tutam hardal tohumu
  • 1 dal taze biberiye
⭐ Kırmızı Soğan Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Turşuları mutlaka güneş almayan, kuru ve serin bir yerde saklayınız. Kapakları hiç açılmadan kuru ve serin bir ortamda veya buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz. Açılan turşu kavanozunu kesinlikle oda sıcaklığında saklamayın. Kavanoz kapağını ilk defa açarken orta kısmın yukarı çıktığından ve klik sesi geldiğinden emin olun.

Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Yıkanmış ve kurutulmuş kırmızı soğanları baharatlarla beraber steril edilmiş kavanoza dizin.
  2. Sirke ve kaya tuzunu karıştırıp kavanoza ekleyin. Üzerine birkaç adet limon tuzu ve soğanların üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip temiz ve yeni kapak ile sıkıca kapatıp ters çevirerek ertesi güne kadar oda sıcaklığında soğutun. Dilerseniz her bir kavanoz için 1 veya 2 çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.
  3. Turşularınız 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır. Kapağını açmadığınız sürece tüm kış boyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Faydalı Bilgiler: Soğan Turşusu Hangi Sirke İle Yapılır?

Kırmızı soğan turşusu için üzüm sirkesi kullanmak en idealidir. Su ve sirke oranı için de 1 kavanoz su kullandığınız turşu için 1 çay bardağı sirke kullanılmalıdır.

 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri