- Katılım
- 25 Şubat 2025
- Mesajlar
- 405
- Tepkime puanı
- 68
- Puan
- 28
Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet kırmızı soğan (ince halka dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 2-3 adet limon tuzu
- 1 kavanoz kaynar su (üzerini geçecek kadar)
- 1 tutam hardal tohumu
- 1 dal taze biberiye

Turşuları mutlaka güneş almayan, kuru ve serin bir yerde saklayınız. Kapakları hiç açılmadan kuru ve serin bir ortamda veya buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz. Açılan turşu kavanozunu kesinlikle oda sıcaklığında saklamayın. Kavanoz kapağını ilk defa açarken orta kısmın yukarı çıktığından ve klik sesi geldiğinden emin olun.
Kırmızı Soğan Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış ve kurutulmuş kırmızı soğanları baharatlarla beraber steril edilmiş kavanoza dizin.
- Sirke ve kaya tuzunu karıştırıp kavanoza ekleyin. Üzerine birkaç adet limon tuzu ve soğanların üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyip temiz ve yeni kapak ile sıkıca kapatıp ters çevirerek ertesi güne kadar oda sıcaklığında soğutun. Dilerseniz her bir kavanoz için 1 veya 2 çay kaşığı toz şeker ekleyebilirsiniz.
- Turşularınız 5-7 gün içerisinde hazır olacaktır. Kapağını açmadığınız sürece tüm kış boyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Faydalı Bilgiler: Soğan Turşusu Hangi Sirke İle Yapılır?
Kırmızı soğan turşusu için üzüm sirkesi kullanmak en idealidir. Su ve sirke oranı için de 1 kavanoz su kullandığınız turşu için 1 çay bardağı sirke kullanılmalıdır.{ Kaynak : Her Eve Lazım: Kırmızı Soğan Turşusu - Yemek.com }