Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, bilgi paylaşmak ve bilgi almak isteyen herkes forumumuza katilabilir.

Hünkar Beğendi Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nutella
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
25 Şubat 2025
Mesajlar
463
Tepkime puanı
90
Puan
28

1743734579105.webp

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler​

  • 500 gr dana veya kuzu kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Beğendi için :
  • 5 orta boy patlıcan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1, 5 su bardağı süt
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Kusursuz Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?​

  1. Orta boy, kalın tabanlı ve derin bir tencereyi orta ateşte sıcak hale getirin ve yağlarla birlikte kuzu etlerini de ekleyip kavurun. Kavurma işlemine etler tüm suyunu çekene kadar orta ateşte devam edin.
  2. Soğanları çok ufak küpler şeklinde ve sarımsakları da ince dilimler halinde doğrayıp kavrulmaya devam eden etlerin üzerine ekleyin. Soğanlar tamamen saydamlaşıp tencerede hiç su kalmayana kadar kavurma işlemini sürdürün.
  3. Tencereye salça ve domates rendesini de ekleyip 2-3 dakika özleşmeleri için kavurun, ardından sıcak suyu da ekleyip karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını en kısık konuma getirin. Etler yumuşacık olup sosla bütünleşene kadar pişmeye bırakın.
  4. Beğendi için patlıcanları ocakta közleyin. Közlenmiş patlıcanların üstünü örtüp 2 dakika dinlendirdikten sonra hala sıcakken soyun. Patlıcanları kesme tahtası üzerinde büyük bir bıçakla kıyabildiğiniz kadar çok kıyıp neredeyse bir püre haline getirin ve tüm suyu ile birlikte süzgece alın. Köz patlıcanları süzgeçten geçirin böylelikle pürüzsüz ve ipeksi bir püre elde etmiş olacaksınız.
  5. Orta boy bir tencerede beğendi için tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar orta kısık ateşte kavurun ardından patlıcan püresini ekleyip pürüzsüz ve bütün bir hal alana kadar pişirmeye devam edin.
  6. Tencereye sütü azar azar ekleyip topak oluşturmadan beğendiyi tamamlayın. Tuz ve karabiberini de ekleyip ocaktan alın.
  7. Son olarak etleri kontrol edin. Etler yumuşak ve dağılan bir hale gelip sosla bütünleştiğinde tuzunu ekleyip ocaktan alın.
  8. Servis ederken tabaklara önce beğendiyi paylaştırın ardından soslu eti üstüne koyup dilerseniz bir kaç parça maydanoz yaprağı ile servis edin. Afiyet olsun.

 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri