- Katılım
- 25 Şubat 2025
- Mesajlar
- 405
- Tepkime puanı
- 68
- Puan
- 28
Firik Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı firik bulguru
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur
- 4 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1,5 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
- 4 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanabilirsiniz)
Firik Pilavı Tarifinin Püf Noktası
Tavuk suyu kullanmak, firik bulguru ve mantarın lezzetinin özleşmesine yardımcı olacaktır.Firik Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavaya tereyağını ve zeytinyağını ekleyip yemeklik doğradığımız soğanı kavurun. Salçayı da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
- Firik ve bulguru ekleyin.
- Haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırın.
- Baharatını ve tuzunu da ekleyin. Suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin. Firik biraz geç pişebilir biraz daha sıcak su ekleyip biraz daha pişirebilirsiniz.
- 10 dakika demlenmesi için bekleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
{ Kaynak : Aroması Kendinden: Firik Pilavı - Yemek.com }