- Katılım
- 25 Şubat 2025
- Mesajlar
- 405
- Tepkime puanı
- 68
- Puan
- 28
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Elmalı Kurabiye İç Harcı İçin :
- 3 adet büyük boy kırmızı elma (rendelenmiş)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Hamuru İçin :
- 200 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3/4 çay bardağı yoğurt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 4,5 su bardağı un

Kullandığınız un miktarını hamurun kıvamına göre ½ su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz. Kurabiyelere rahatça şekil vermek için hamuru streç film ile sararak buzdolabında 30 dakika kadar bekletebilirsiniz. 200 gram tereyağı için 14 yemek kaşığı tereyağı ilave edebilirsiniz.
Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için rendelenmiş elmaları tavaya alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Karamelize olana dek pişirin.
- Piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyin, karıştırın.
- Hamurunu hazırlamak için derin bir kaseye oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, limon suyu ve karbonatı ekleyin. Güzelce yoğurun ve ardından unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.
- Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın.
- Tezgaha hafifçe un serperek açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Elmalı kurabiye hazır!
- Afiyet olsun..